Jaha...idag blir det något med jätteräkor..

Tigerräkor med vitlök och chili

Tigerräkor kan serveras i buffé eller som huvudrätt med till exempel ris och turkisk yoghurt.
Tigerräkor med vitlök och chili

FOTO: FREDRIK SANDIN CARLSSON

Antal portioner:                                      1                                     2                                     4                                     6                                     8                                     10                                     12                                 
Ingredienser

1 kg tigerräkor eller jätteräkor, råa med skal
10 st vitlöksklyftor
4 st röda chilifrukter
0.5 dl olivolja
1 dl vitt vin
1 knippe bladpersilja

Annons:

Gör så här

1. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin och fräs allt sakta på svag värme i oljan i en stor, tjockbottnad gryta. Rör under tiden, cirka 2 minuter, tills vitlöken och chilin är blanka och mjuka.

2. Öka värmen, häll i räkorna och rör om medan de steker ytterligare 2 minuter, tills de blivit vackert rosa. Häll över vinet och låt allt koka upp någon minut. Smaka av med lite salt om det behövs.

3. Lägg upp i en skål och strö rikligt med hackad bladpersilja över.

 

 

Ja något liknande...men utan persiljan...

Däremot har jag spenat som jag tänkte använda istället. Får återkomma efter middagen och se om det var värt att testa..

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0