Hjälp med inspiration

Halloj på er!
 
Jag sitter och tittar och drömmer om vårt nya kök..
Vi vet ungefär vad vi vill ha..men jösses det finns ju så mycket olika stilar, färger osv.
 
Visa mig det snyggaste köket du sett!
 
Vad är det mest opraktiska, mest praktiska? Vad saknar du i ditt eget kök?
Ge mig tips, inspiration...
 
Kom igen nu!

Kommentarer
Postat av: Johanna

I vårt tråkiga lägenhetskök saknar vi massor.
Framförallt bänkyta! Kunna baka lättvindigt, ställa upp redskap och framförallt ha plats för fler vid spisen! Vi drömmer om en köksö. Lådor och dörrar som stänger sig själva.
Lådor med plats för tallrikar. Kanske två hoar? En kan baka samtidigt som en diskad, eller what ever ;) Skulle Ävem vilja ha det där gammaldags skafferiet. Ett litet skafferi man precis kan gå in i. Med plats för potatis i en låda på hjul. Massa hyllor med plats för hemgjord sylt och saft och kanske samtidigt en smart vin förvaring? :) färgerna jag funderar på nu är vit, grått, svart och kanske rött. Släta vita luckor. Just det, en sån där restaurang kran också! ;) och ett matbord med plats för minst åtta st. Det är väl tur att det inte kostar något att drömma ;) lycka till och någon inspiration kanske jag gav! Kram

Svar: Vi kommer att ha ett kök som går i ett U...så en lång bänk med diskho och bänkyta, en där spisen ska stå och då blir det plats på båda sidor om spisen och sen en köksö som går ut med sittplatser och eventuellt en ho till.Vinförvaringen blir i form av en vinkyl i köksön...
Och restaurangkranen har vi bestämt oss för och hon ska vara så stor att man får ner en plåt i :-)
Matsals delen kommer bli rymlig där man kan sitta många.. Det ska bli ett rum att umgås i och där man kan laga mat tillsammans flera stycken.
Men de där små detaljerna, det är de som är kvar att klura på.
Tack för inspirationen och tipsen! Kram
Linda

2013-01-03 @ 09:10:51
URL: http://skapandejag.blogg.se
Postat av: Gina

Jag skulle köpa en kyl med inbyggd ismaskin.
Och satsa på snyggt kakel. Älskar vår köksö men önskar att vi hade dragit vatten till den.
En vinkyl när man ändå håller på och ett walk in skafferi.
Roligt men jobbigt kan jag tänka mig. För mkt beslut ;)

Svar: Det som är bestämt är en stor gasspis..6brännare och två ugnar. En gammal dags stil..typ falcon. Sen en köksö med sittplatser. Jag tror vi bestämt för två hoar. Vinkyl kommer att sitta i vår köksö, inbyggd. Men walk in skafferi tror jag inte får plats :-) Men det tåls att funderas på..Det vi ritat på är utdragbart skafferi..
Kaklet jag gillar är Robban inte riktigt med på :-) Vi får väl se...
Tack för tipsen! Kram
Linda

2013-01-03 @ 10:45:14
Postat av: Alice Valentin

Hej!

Passar på att kommentera lite här! jag hörde någon som klagade mkt på de helt fyrkantiga hoarna som är trendiga nu, att skit fastnade och att det inte var så smidigt att torka av. Både jobbigt och ohygieniskt kanske. Jag skulle nog valt en vit porslinsho, snyggt men jag vet inte om det är praktiskt. Spottar ner på bänkskivorna, men det är kanske givet. Jag skulle valt vita virrvarr bänkskivor (perstorp) eller gråa. Vi har precis flyttat och har ett fönster som är rektangulärt och ganska stort precis ovanför diskhon, med en fönsterskiva som man kan ställa ljus på. Och det är supermysigt att stå och titta ut medan man diskar. Även fast vi har diskmaskin så blir det ju en del man diskar för hand...

Det jag gillar med vårt kök är att lådorna går igen långsamt på slutet när man ger dem en skjuts. Vi har långsmala liggande vita kakelplattor som är väldigt snygga tycker jag. Jag skulle försöka tänka på att välja så tidlöst som möjligt. Saker som är trendiga nu blir lätt otrendigt på bara ngr år. Vitt kakel som går ända upp till taket på någon vägg med öppna hyllor med snyggt porslin i?? Åh vad svårt det måste vara att välja, men kul!! Ska ni har handtag på luckorna? Såg så snygga i retrostil i nån inredningstidning men kommer inte ihåg närmare, just nu väljer man kanske utan handtag? Tar man ngr med standardmått så är det ju lätt att byta...

Lycka till!! /Alice

Svar: Hej!Kul med så mycket inspiration. Japp vi ska sätta in ett fönster mot vägen, som blir ovanför diskhon. Det var ett måste. Vill också kunna se ut då jag diskar. Vi ska inte ha några överskåp alls utan öppna hyllor som du pratar om.

Kaklet som jag vill ha är vitt :-) Men Robban är inte riktigt med på det tåget.
Vi har länge pratat om ett vitt kök utan handtag men där har vi ändrat oss till mer klassisk stil. Vi gillar industristil...betong, stål osv..

Har hört fler som sagt det där om hoarna. De får inte vara allt för breda. Vi fick något mått som en från kvik tyckte var max..man får väl höra sig för lite innan man tar beslut där.
Vi har drömt om det här köket så länge så man vill att det ska bli rätt..
Tack för ditt svar! Klurar vidare i köksdjungeln..
/ Linda
Linda

2013-01-03 @ 22:03:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0